Verschillende soorten raamdecoratie

Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je nieuwe raamdecoratie nodig. Maar ook als je jouw huis wilt opknappen, dan is nieuwe raamdecoratie een goed idee. Hieronder lees je welke verschillende soorten raamdecoratie er allemaal zijn. Zo kies je gemakkelijk nieuwe raamdecoratie voor je huis.

Gordijnen

Gordijnen zijn er in allerlei maten, stoffen, kleuren en printjes. Hierdoor is er voor elke woning wel een mooi gordijn te vinden. Een voordeel van gordijnen is dat er ook verschillende diktes zijn. Kies voor inbetweens als je nog wel wat daglicht binnen wil laten. Verduisterende gordijnen zijn ideaal als je juist zoveel mogelijk daglicht buiten wil houden. Bijvoorbeeld in de slaapkamer. Je kunt ook verschillende gordijnen achter elkaar ophangen. Hang bijvoorbeeld vitrage achter de verduisterende gordijnen. Zo kun je overdag ook nog een beetje privacy creëren, maar wel naar buiten kijken. Je hangt gordijnen op aan een roede of een gordijnrails.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg praktisch en staan mooi in een minimalistische of moderne inrichting. Er zijn semi-transparante, verduisterende en duo rolgordijnen. Bij de laatste soort wisselen semi-transparante en verduisterende banen stof elkaar af. Je kunt ze voor elkaar langs schuiven, waardoor je nog licht door de semi-transparante banen naar binnen kunt laten of ze helemaal verduisterend kunt maken. Rolgordijnen bedien je met een koord. Je monteert rolgordijnen meestal op de muur of op het kozijn.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen werken bijna hetzelfde als rolgordijnen. Het grootste verschil is dat de stof niet oprolt, maar in vouwen omhoog gaat. Er zijn transparante, semi-transparante en verduisterende vouwgordijnen te koop. Vouwgordijnen geven een warme, knusse uitstraling aan een ruimte. Ze staan bijvoorbeeld mooi in landelijke en klassieke interieurs.

Plisségordijnen

Plisségordijnen monteer je altijd aan de zijkant van het raam. De stof kun je vervolgens van boven naar beneden en van beneden naar boven verschuiven. Hierdoor zijn plisségordijnen geschikt voor moeilijke ramen zoals dakramen, draai-/kiepramen en deuren. Ook is dit soort raamdecoratie handig op plekken waar je snel afgeleid wordt, zoals de werkkamer. Doordat je de stof voor elk deel van het raam kunt hangen, kan je boven- en onderlangs nog licht doorlaten. Zo raak je niet afgeleid door passanten, maar krijg je nog wel daglicht binnen.

Jaloezieën

Een andere raamdecoratiesoort zijn jaloezieën. Jaloezieën hebben verticale balkjes die je kunt kantelen. Hierdoor kun je continu spelen met de privacy. jaloezieën bedien je met een koord en je kunt ze op de muur of het raamkozijn monteren. Jaloezieën zijn in PVC, aluminium en hout te bestellen. PVC jaloezieën zijn handig voor ruimtes die nat kunnen worden. Aluminium jaloezieën zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben een industriële uitstraling. Houten jaloezieën hebben een warmere uitstraling. Je kunt jaloezieën meestal in de kleuren wit, zwart, grijs en bruin bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *