Thuiswerken

Professioneel

Thuis is er veel afleiding, minder verantwoordelijkheid en minder communicatie dan wanneer je op kantoor werkt. Dat betekent echter niet dat je niet nog steeds even productief kunt zijn. Er zijn tal van manieren om productief te blijven vanaf elke locatie.

Plan je workflow

Als je wilt leren hoe je efficiënt thuis kunt werken, is een trefzekere manier om de productiviteit op peil te houden, slim te werk te gaan bij het plannen van je werkdag. Voordat je zelfs maar aan het werk gaat, moet je ervoor zorgen dat je weet wat je prioriteiten voor de dag zijn, hoe lang je denkt dat het je zal kosten om alles voor elkaar te krijgen en waar je aan gaat werken als je extra tijd hebt. Misschien vind je het handig om een ​​paar minuten de tijd te nemen voordat je naar bed gaat om plannen te maken op de bureaulegger voor de volgende dag. Misschien merk je dat je beter slaapt zonder de stress van het plannen in je achterhoofd.

Breek de dag op

Als je de laatste stap hebt gevolgd, heb je de hele dag al pauzes voor jezelf gepland. Zorg ervoor dat je tijdens die pauzes opstaat van je bureau – haal wat frisse lucht, pak een gezonde snack en praat indien mogelijk met een ander mens. Al deze activiteiten helpen je te resetten, je bloed te laten stromen en ervoor te zorgen dat je klaar bent om het volgende deel van de taken aan te pakken.

Kleed je alsof je naar het werk gaat

Zelfs als je niet de hele dag contact hebt met iemand anders, is het belangrijk om je te kleden voor succes. Dit is inclusief douchen en tandenpoetsen! Een joggingbroek en een T-shirt zijn misschien comfortabeler, maar je kunt je ook traag, slaperig of niet gemotiveerd voelen. Het is ook een goede gelegenheid om een ​​nieuwe outfit een test te geven – zonder risico!

Als je het moeilijk vindt om jezelf ‘s ochtends te motiveren om je klaar te maken, probeer dan de avond ervoor je outfit klaar te leggen, of plan overdag een uitje zodat je je moet aankleden.

Bron: Kalendergigant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *