Thuiswerken lastig? Lees deze tips!

 

Het kan voor veel mensen moeilijk zijn om thuis te werken. Zeker in deze periode waarin we allemaal genoodzaakt zijn om thuis te werken door de corona crisis is het voor sommige mensen een enorme uitdaging. Sommigen van ons zijn gezegend met een plek waarbij ze in alle rust kunnen thuiswerken aan bijvoorbeeld de keukentafel of zijn ze zelf zo gelukkig met een kantoor aan huis. Heb je dit niet dan, zou je zelf ook ervaren dat het lastig is om je te kunnen concentreren of misschien mis je je collega’s waarmee je het makkelijk kunt samenwerken.  Daarom deze in deze blog drie tips waarmee het thuiswerken voor jezelf een stuk makkelijker maakt.

 

Kleed jezelf aan

Het klinkt misschien lekker om ’s ochtends wakker te worden en in je pyjama achter je laptop te kruipen. Maar het is wel belangrijk om te onthouden dat je daardoor minder goed kunt concentreren en je ook minder goed in de sfeer komt waarin je gefocust aan de slag gaat. Door in je pyjama achter je computer te kruipen zou je meer in een chill sfeer zitten dan in een werksfeer. Daarom is het belangrijk om elke dag jezelf aan te kleden te douchen en dan pas achter computer te gaan zitten.  Ook voor dat je echt achter een bureau of aan de eettafel gaat zitten en dat je niet vanuit je bed gaat werken dit is niet goed voor je rug of je nek en ook niet voor je concentratie.

 

Maak een planning en hou je eraan

 

Zorg er ook voor dat je een goeie planning maakt het is belangrijk dat je aan het begin van de dag realistische doelen stelt waarbij je weet dat je ze kan behalen.  Door dit te doen ga je je productiever voelen en hou je meer voldoening uit je werk dag. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen waarvan je zeker weet dat je ze kan halen zodat je de werk  druk voor jezelf niet al te erg maakt. Veel mensen verliezen zich hier in en stellen te hoge doelen terwijl je wel moet realiseren dat thuiswerken voor veel mensen een enorme opgave is.  Je kunt je vervolgens depressief gaan voelen of verliezen in binge drinking. Dit is het punt dat het goed is om hulp te vragen.