Redenen waarom jij een bestelwagen zou moeten aanschaffen

Ze zijn niet meer weg te denken, de camionettes. De Franse benaming voor een bestelwagen. Het is handig voor het vervoeren van goederen en spullen en je kan er ook een verre reis mee maken.

Een bestelwagen wordt zakelijk of particulier gebruikt. Vaak is de reden dat een bedrijf een aantal bestelwagens heeft rijden, is omdat het handig is voor het vervoeren van goederen. Maar er zijn ook voldoende redenen waarom je particulier een bestelwagen zou aanschaffen. Wat zijn de voor- en nadelen van een bestelwagen en waar moet je op letten voordat je er een aanschaft.

Particulier rijden is populair geworden

Als je aan een bestelwagen denkt, denk je natuurlijk aan de ruimte die een busje biedt. Een bestelwagen is ervoor ontworpen om handig en efficiënt te werken, niet per se voor de looks. Daarom lijken veel bestelwagens ook op elkaar. De aandacht gaat minder uit naar het interieur en juist meer wat de bagageruimte biedt.

De prijs speelt ook een factor. Een bestelwagen is goedkoper dan een vergelijkbare personenauto. Dit heeft ook de maken met het interieur. Natuurlijk varieert de prijs van een bestelwagen enorm. Zo heb je gloednieuwe camionettes. Maar je hebt natuurlijk ook de Camionette occasion, voor de liefhebbers van een tweedehands auto. Auto’s verdienen over het algemeen allemaal een tweede, derde of zelfs vierde leven.

Tot slot is de betrouwbaarheid van een bestelwagen over het algemeen beter dan een personenauto. De auto dient natuurlijk niet voor de looks, maar juist om zijn bruikbaarheid, daar is hij ook op gebouwd en dat zal je flink merken tijdens het rijden en vervoeren.

De Franse benaming

Een Camionette is een benaming voor een kleine vrachtwagen, waar mensen met een personenautorijbewijs ook in mogen rijden. De term is afkomstig uit het Frans en is het verkleinwoord van Camion, wat vrachtwagen betekent. In Nederland gelden er wel andere regels. Zo mag je in België tot maximaal 3,5 ton aan goederenvervoer vervoeren.

Voor- en nadelen

Er zitten niet alleen voordelen aan de bestelwagen vast. Zo gaf ik eerder al aan dat de prijs relatief lager ligt dan een personenauto. De betelwagen kent ook zijn nadelen. De motoren zijn vaak rouwdouwers met minder manieren dan een personenauto. De banden hebben weinig rolweerstand en zijn slijtvast, hierdoor ontstaat er weinig comfort en veel kabaal.

Stationwagens komen tegenwoordig veel minder voor. Deze auto kan ook op grijskenteken rijden en moet voldoen aan de eisen van de belastingdienst. Het grootste voordeel is natuurlijk dat het rijdt als een personenauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *