Geen categorie

Hoe scoor ik een zakelijk energiecontract met een scherp tarief?

Ondernemers opgelet: misschien kom je net kijken in het ondernemerschap of wellicht draai je al even mee. Voor iedere ondernemer is het interessant om het contract omtrent mkb energie of grootzakelijke energie eens onder de loep te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat je tot wel honderden euro’s op jaarbasis kunt besparen wanneer je actief bezig bent met het vinden van de beste deal. Vandaag de dag hoef je daar ook niet eens heel veel voor te doen. Om je een handje te helpen bij het besparen op zakelijke energie lees je hieronder enkele eenvoudig toe te passen tips. Met het geld dat je overhoudt, kun je in heel wat andere dingen investeren voor je bedrijf.

Zakelijke energie vergelijken voor beste deal

De gouden tip om ieder jaar de beste aanbieding op het gebied van energie te hebben, is door het blijven vergelijken van energieleveranciers. Het is voor veel ondernemers aantrekkelijk om bij een energiebedrijf te blijven ‘hangen’ wanneer ze eenmaal een betaalbaar tarief hoeven te betalen. Zonder dat je het weet verloopt je energiecontract en betaal je ineens veel meer voor je zakelijke energie per maand. De kans is groot dat je druk genoeg bent met andere zaken voor je bedrijf, waardoor je er niet aan denkt om over te stappen. Toch kan dit je veel geld opleveren wanneer je dit wel doet. Gebruik daarom een zakelijke energievergelijker waarmee je binnen enkele stappen weet welke energiedeal het beste bij je zakelijke verbruik past. Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker: vul je gegevens en je jaarlijkse verbruik in en je krijgt een overzicht met passende aanbiedingen. Wedden dat je met een nieuwe deal minder betaalt dan wanneer je bij je huidige leverancier blijft?

Check de opzegtermijn van je energiecontract

Wanneer je eenmaal een zakelijk energiecontract hebt geregeld, is het alsnog zaak om op te letten dat je niet uiteindelijk alsnog extra geld moet betalen. Bij het afsluiten van een energiecontract moet je daarom altijd letten op de opzegtermijn van je contract. Iedere energieleverancier hanteert een andere opzegtermijn: bij de één heb je een termijn van een maand terwijl de ander een opzegtermijn hanteert van zes maanden. Stap altijd pas over wanneer deze termijn is ingegaan. Doe je dit eerder? In dat geval krijg je vrijwel zeker een opzegboete. Dat is een boete voor de energie die je had afgesproken af te nemen en niet meer afneemt bij een overstap. De energieleverancier heeft vooraf deze energie ingekocht en wil daar (logischerwijs) wel voor betaald krijgen. Dat betekenen dus dubbele kosten: kosten voor je huidige energiecontract en voor je nieuwe contract.

Let op de einddatum van je zakelijke energie

Tot slot moet je naast de opzegtermijn kijken naar de einddatum van je zakelijke energiecontract, wil je niet te veel betalen voor je zakelijke stroom. Het te vroeg opzeggen kan je geld kosten, maar het te laat overstappen ook! Ben je totaal vergeten om je zakelijke energie stop te zetten dan kan de energieleverancier je contract stilzwijgend verlengen. Het nadeel hiervan is dat deze verlenging nooit gebeurt tegen de aantrekkelijke actietarieven waarvoor je je contract ooit had afgesloten. De verlengingstarieven liggen helaas veel hoger, waardoor je veel te veel betaalt voor je zakelijke energie. Kortom: houd precies de termijn in de gaten waarin je je energie moet opzeggen en over moet stappen zodat je nooit te maken krijgt met torenhoge energiekosten. Dat is immers zonde van het geld.