Hoe kies ik een zakelijk energiecontract uit?

Wanneer je net begint met ondernemen, weet je misschien niet precies wat er allemaal geregeld moet worden. Beschik je over een eigen kantoorpand of bedrijf? Dan moet je een contract omtrent zakelijke energie afnemen. Binnen zo’n pand maak je immers gebruik van stroom en verwarming en dat moet wel betaald worden. Net als bij je particuliere energiecontract moet je een zakelijk energiecontract afnemen bij een energieleverancier. Dit doe je bij een zakelijke leverancier die voor jou een passend pakket kan aanbieden. Hoe kies je precies je zakelijke energiecontract uit en hoe vind je de beste deal? Dat lees je in dit artikel.

Kleinzakelijke of grootzakelijke energie voor je bedrijf

Als eerste stap moet je kijken wat voor een soort energie je nodig hebt. Beschik je over een kleinzakelijke aansluiting of heb je een grootzakelijk energiecontract nodig? Over het algemeen geldt dat vrijwel alle zzp’ers en een groot deel van de mkb’ers beschikken over een kleinzakelijke energieaansluiting. Dit weet je wanneer de capaciteit van alle elektrische aansluitingen 3 x 80 Ampère is en wanneer je gasaansluiting 40m3 per uur is. Je kunt dit altijd even navragen bij je netbeheerder wanneer je niet zeker weet of dit het geval is. Grootzakelijke energieverbruikers hebben een aansluiting waarvan de capaciteit groter is dan 3 x 80 Ampère. Ook is de gasaansluiting groter dan 40m3 per uur. Zij ontvangen daarnaast twee facturen per maand in tegenstelling tot één factuur bij kleinzakelijke afnemers. Ook betalen zij iedere maand voor de energie die ze daadwerkelijk hebben verbruikt in plaats van voor een vast pakket waarbij je later wat terug krijgt of nog wat moet bijbetalen.

Neem je groene of grijze energie?

Wanneer je eenmaal weet onder welke vorm van verbruik je valt, is het tijd om te kijken naar de inhoud van je zakelijke energiecontract. Tegenwoordig kiezen namelijk steeds meer ondernemers voor een groen energiecontract en dat is niet voor niets het geval. Groene energie wordt gezien als energie van de toekomst, omdat het een stuk beter voor het milieu is dan grijze stroom. Dat zit ‘m vooral in hoe beide vormen van energie worden opgewekt: bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij. CO2 is een schadelijk gas dat de ozonlaag aantast waardoor het klimaat verandert. Bij de productie van groene stroom komt veel minder CO2 vrij, waardoor groene energie beter is voor de aardbol. Natuurlijk ben je niet verplicht om te kiezen voor een groen zakelijk energiecontract, maar het is zeker interessant om eens te kijken naar de voordelen van groene energie voor je bedrijf. Wist je bijvoorbeeld dat je deze vorm van energie helemaal zelf op kunt wekken? Bij grijze stroom kan dat absoluut niet. Zo zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan grijze energie.

Vind de goedkoopste energiedeal voor jouw bedrijf

Ben je eruit of je voor groene of grijze energie wilt gaan? En weet je al of je onder kleinzakelijk of grootzakelijk verbruik valt? Dan kun je op zoek gaan naar een passende energie deal. Onze tip is om te beginnen met mkb energie vergelijken of grootzakelijk energie vergelijken. Daarmee vind je namelijk altijd gegarandeerd de beste energiedeal! Dit doe je door een zakelijke energievergelijker te gebruiken – dat is een tool die voor jou op zoek gaat naar een passend energiecontract op basis van jouw wensen en jaarlijkse energieverbruik. Heb je geen idee wat je energieverbruik is of gaat zijn? No worries; neem contact op met je netbeheerder en hij of zij kan tot in detail vertellen wat het jaarlijkse energieverbruik is. Op basis daarvan kun je altijd een voordelige energiedeal scoren. Onze tip? Blijf altijd energie vergelijken om nooit meer te veel te betalen voor je zakelijke energie. Loopt je contract dus bijna af? Begin met vergelijken en voilà!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *