Hoe ga jij bladluis bestrijden?

Er zijn verschillende manieren om te denken aan bladluis bestrijden. Wil je het op een natuurlijke manier doen? Dan zou je kunnen denken aan larven van lieveheersbeestjes. Deze kunnen je dan helpen en ze eten iedere dag erg veel bladluizen op. Dit zou voor jou de oplossing kunnen zijn, maar dan moet je het wel even de tijd geven. Hierbij is het niet zo dat in een keer alles weg is. Het ligt er dan dus ook aan hoe erg je last hebt van de bladluis en of dat jij het de tijd wil geven om op een natuurlijke manier weg te gaan. 

Wat doen larven van lieveheersbeestjes?

De larven van lieveheerbeestje kunnen op een natuurlijke manier jouw bladluis bestrijden. Dit kan een goede optie zijn en wie weet kan dat jou ook wel helpen. Goed om dat eens te proberen en dan kun je na korte tijd zelf nagaan of het effectief is. Anders kun je nog een andere optie nemen van chemische producten, maar als het zo kan, is dat wellicht wel een betere optie waar je meer achter staat.

Kies voor bladluis bestrijden

Er zijn diverse manieren om te kiezen voor bladluis bestrijden, we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken:

  • Je kunt de bladluis met koud water wegspoelen. Je zet dan gewoon de planten even buiten neer, dan zet je de waterslang erop. Je moet dan wel alles heel goed doorspoelen en dan op de bladeren richten. Dan nog een advies om losse planten als dat kan op tegels te zetten en dan kun je voorkomen dat de bladluis in andere planten gaat zitten. De luizen houden niet van kou en daarom zullen ze snel een andere plek zoeken.
  • Water en spiritus worden vaak gemengd en dan worden de planten hiermee bespoten. Je hebt dan wel half water nodig en half spiritus anders zal het niet werken. Je kunt zo wel snel en eenvoudig de bladluis bestrijden. 
  • Wat ook een goede optie kan zijn is een aftreksel van tabak in water. Je moet dan een handje tabak in het water koken, dan ga je het zeven en dan sproei je dat mengsel over je planten heen. Het stinkt wel enorm, maar het zou wel heel effectief zijn. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je zeker weert dat je geen verkeerde keuze zult gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *