Het huis verbouwen: vroeger vs. nu

Het verbouwen van je huis gaat tegenwoordig heel anders dan voorheen. Het is natuurlijk logisch dat dit veranderd. Er zijn een aantal elementen die hierin meespelen. Denk bijvoorbeeld aan stijl, en technieken en allerlei andere ontwikkelingen van de afgelopen jaren. In dit artikel vertellen wij jou hoe dit gaat en wat de verschillende elementen zijn die we de afgelopen jaren tegen zijn gekomen.

De stijl verandert constant

De stijl van huizen veranderd door de jaren heen eigenlijk altijd wel. Waar vroeger voornamelijk werd gelet op bijvoorbeeld efficiëntie: in een kleine ruimte zoveel mogelijk bouwen zodat je alles kan opbergen is het tegenwoordig een trend om zoveel mogelijk ruimte te creëren door zo min mogelijk spullen zichtbaar te hebben.

Daarnaast was het vroeger ook een trend om kleine tegeltjes te gebruiken. Dit zag je voornamelijk terug in badkamers en WC’s. In de badkamer was het ook een trend om zo praktisch mogelijk in te richten. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld steeds meer een losstaande badkamermeubel of een losse bad. Daarnaast kan tegenwoordig nog steeds natuurlijk praktisch te werk gaan. Een douchecabine kopen bij Douche Concurrent kan je bijvoorbeeld gemakkelijk online doen. Hierdoor bespaar je veel tijd en kan je jouw douche makkelijk en snel verbouwen.

De techniek verandert snel

De techniek versnelt ook enorm snel. Tegenwoordig kan je bijvoorbeeld jouw hele huis slim maken. Dit kan doen door apparaten te koppelen met je wifinetwerk. Vervolgens kan je al jouw apparaten besturen met je stem (via bijvoorbeeld een spraak assistent zoals Google home) of via je smartphone.

Daarnaast is het ook een trend om je volledige huis te beveiligen. Dit kan je vervolgens ook weer koppelen aan je eigen slimme huis. Van beveiligingscamera’s tot bewegingssensoren kan je gemakkelijk koppelen en ervoor zorgen dat je huis volledig beveiligd is.

Isolatie steeds beter

De isolatie binnen je huis wordt ook steeds beter. Door dubbel glas, goed isolatiemateriaal, zorg je ervoor dat je huis veel beter geïsoleerd is. Daarnaast wordt verwarming ook steeds vaker geregeld via vloerverwarming in plaats van zichtbare radiatoren. Dit scheelt in eerste instantie ruimte maar de temperatuur is vaak ook veel constanter. Extreem warm en extreem koud zal je dus vaak niet meer tegenkomen. Vroeger was het ook normaal om je kamer te verwarmen door middel van een openhaard. Dit wordt tegenwoordig ook nog verwerkt in huizen, maar dan voornamelijk door middel van een gashaard. Dit zorgt voor minder luchtvervuiling en stank.