Het belang van alt tags voor je webshop producten

alt tekst

Vraag je jezelf af wat het belang is van alt teksten voor afbeeldingen in seo? Wil jij de producten op je website beter vindbaar maken in Google? Dan moet je dit artikelen écht even lezen.

Alternatieve teksten zijn korte teksten die kunnen worden meegegeven aan een afbeelding. Het doel is om in enkele woorden te omschrijven wat er op een afbeelding te zien is. Je kunt dus ook het focus zoekwoord verwerken in de alt tekst. Door dit toe te passen, kun je sneller en hoger scoren in de zoekresultaten van Google. Dit resulteert natuurlijk ook in een hogere omzet van je webshop!

alt tekst

Wat is het belang van alternatieve teksten en waarom worden je producten beter vindbaar in Google?

Afbeeldingen met alternatieve teksten hebben meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van je webshop of specifieke product pagina. Personen die je webshop wel bezoeken maar slecht kunnen zien, of moeite hebben om afbeeldingen te begrijpen, kunnen er baat bij hebben dat jij een alternatieve tekst plaatst. Deze toegankelijkheid zorgt er tevens voor dat Google je website meer gaat waarderen en dus hoger plaatst in de organische zoekresultaten.

Google en andere zoekmachines zijn zich continu aan het ontwikkelen. Zij kunnen dan ook de teksten op de pagina’s van webshops goed begrijpen. Echter, de afbeeldingen kunnen niet worden begrepen. Jij dient Google dus een handje te helpen, zodat de afbeeldingen en webshop goed worden geïndexeerd in Google. Daarom is het verstandig een afbeelding een duidelijke bestandsnaam, alternatieve tekst en omschrijving mee te geven.

Als jij een duidelijk alt tekst meegeeft aan een afbeelding bestaat er zelfs een kans dat Google zowel je product pagina als bijbehorende afbeelding gaat weergeven in de zoekresultaten. Op deze manier vergroot je de kans dat potentiële kopers uit je doelgroep op jouw webshop zullen klikken, in plaats van die van een concurrent.

Vooral in het geval van een webshop waar producten worden verkocht, vinden personen het belangrijk voldoende afbeeldingen te zien. Beeldmaterialen kunnen dan een hogere conversie opleveren dan lange lappen tekst. Zorg dus dat je voldoende gebruik maakt van afbeeldingen en deze optimaliseert voor Google.

Met alternatieve teksten sla je dus meerdere vliegen in één klap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *