Zakelijk

Deze drie verzekeringen zijn van belang voor zelfstandigen

Bent u een eigen ondernemer, of bent u van plan binnenkort als zelfstandige aan de slag te gaan? Als ondernemer kunt u verschillende risico’s lopen. Daarom is het verstandig ervoor te zorgen dat u tegen deze risico’s beschermd bent. In dit artikel licht ik nog drie belangrijke verzekeringen voor zelfstandigen toe: arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandsverzekering.

1. Aansprakelijkheidsverzekering

Er zijn twee verschillende soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. Ten eerste is er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit dekt schade die u toebrengt aan anderen of hun eigendommen.

Er is ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit beschermt u tegen schade door beroepsfouten. Schadeverliezen door beroepsfouten kunnen natuurlijk hoog zijn, dus het is goed om dergelijke risico’s te verzekeren.

2. Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp

Als zelfstandige loopt u natuurlijk het risico uw arbeidsvermogen te verliezen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (ofwel AOV) kunt u ervoor zorgen dat u tegen deze schade beschermd bent. Dus als u een AOV heeft en niet meer kunt werken, zorgt de verzekering ervoor dat u toch inkomen kunt verdienen.

Voor zelfstandigen zijn er speciale arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, zoals de zelfstandigenverzekering van Tulpenfonds. Deze verzekering is geschikt voor zelfstandigen die zonder grote financiële verplichtingen een vast maandelijks bedrag willen kunnen terugbetalen bij schooluitval.

3. Rechtsbijstandsverzekering

Ten slotte bespreek ik in dit artikel de rechtsbijstandverzekering. Helaas komt het natuurlijk voor dat ondernemers verwikkeld raken in juridische conflicten. Bij wetsconflicten is het natuurlijk prettig als u op de rechtsbijstandverzekering kunt terugvallen. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijgt u rechtsbijstand bij conflicten met afnemers en leveranciers. Indien nodig kunt u deze verzekering uitbreiden met behulp van incassobijstand.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *