De verschillende soorten lichtkoepels

Lichtkoepels

Wanneer je naar een manier zoekt om de hoeveelheid lichtinval te vergroten, kom je al snel uit bij een lichtkoepel. Een lichtkoepel wordt geplaatst op een dak en zorgt daardoor voor meer natuurlijk lichtinval. Doordat er een variatie in daken is, is er ook een grote variatie in lichtkoepels

Lichtkoepels

De mogelijkheden

Bij het zoeken van een lichtkoepel is het allereerst van belang dat deze aansluit bij het dak. Vervolgens kun je kijken naar wat je wensen zijn. Zo bepaalt de grote en de vorm van een lichtkoepel grotendeels het lichtinval. Naast de vorm is ook het materiaal van groot belang. Zo zijn er verschillende materiaalsoorten op de markt en zorgen ze elk voor andere voordelen. De meest voorkomende materialen qua lichtkoepels zijn glas en kunststof. Echter worden er tegenwoordig ook steeds meer exemplaren verkocht waarbij deze materialen worden gecombineerd. 

Lichtkoepels

De montage

Wanneer je een geschikte lichtkoepel hebt gevonden, is het van belang dat deze op de juiste manier wordt gemonteerd. Hierbij kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen, of te laten doen. Wanneer je ervoor kiest om dit zelf te doen, is het van belang dat je dit goed doet. Een slecht gemonteerde lichtkoepel zorgt vaak voor vervelende problemen. Zo kan niet alleen de lichtkoepel zelf, maar ook de constructie eromheen schade oplopen. Vaak zie je dat wanneer een lichtkoepel slecht is gemonteerd, er hierdoor lekkage ontstaan. Monteer een lichtkoepel dan ook alleen zelf, wanneer je zeker weet dat je dit goed kunt.