De beveiliging van je auto

Iedereen is bekend met de beveiligingsmethodes voor op huizen. Het is namelijk erg belangrijk dat je je huis goed beschermd. Dit is ook het geval met je auto. Maar hoe bescherm je je auto eigenlijk? Veel mensen zijn hier niet goed van op de hoogte, omdat we eigenlijk altijd standaard onze auto op slot doen en daar blijft het ook wel bij. Toch zijn er daadwerkelijk andere methodes hoe jij je auto optimaal kunt beveiligen, zodat het bijna onmogelijk wordt voor een dief om jouw auto te stelen. Lees je mee?

Autoslot

Wat iedereen automatisch gelijk doet wanneer je weg loopt van je auto, is je auto op slot doen. Als er een raampje wordt ingetikt, gaat er automatisch een autoalarm af. Dit is alleen het geval bij de auto’s van nu, de moderne auto’s. Als jij een hele oude auto hebt, kan het dus zo zijn dat dit autoslot er niet automatisch opzit. Daarom moet je dit altijd goed controleren, want dit is stap 1 bij jouw auto beveiligen.

Handremslot

Een oude bekende, maar nog steeds een ontzettend effectief beveiligingsmiddel voor de auto: een handremslot. Met een handremslot is het onmogelijk voor een dief om weg te rijden. Je gebruikt je hamdrel om het handremslot om slot te zetten. Dit doe je door de handrem door middel van een slot vast te maken aan de versnellingspook. Wat wel zo is, is dat alles in je auto wel nog gesloten kan worden. Daarom raden we je ook aan nooit waardevolle spullen in je auto achter te laten. Soms zijn dieven uit op alles wat in je auto ligt. Opgeteld kan dit soms nog een hele hoge waarde hebben.

Gps tracker

Hier zijn niet heel veel mensen van op de hoogte, maar door middel van een gps tracker kan je je auto altijd volgen. Iedereen kent een gps tracker natuurlijk wel, maar niet in de combinatie met een auto. Met een gps tracker komt een geofence. Een geofence is een virtuele omheining of omtrek rond een fysieke locatie. Je kan dus op het moment dat je auto is gestolen een SMS krijgen met de locatie van uw auto. Ook kan de gps tracker door geofence geactiveerd worden op het moment dat de auto zonder jouw toestemming het terrein waar de auto geparkeerd is verlaat. Dit is dus niet een preventieve beveiliging voor je auto, maar erg effectief op het moment dat je auto gestolen wordt. Dit kan je natuurlijk ook toepassen op andere grote waardevolle spullen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *